Monday, 27 May 2013

SPR Tipu Rakyat Lagi...Saya memang bersetuju bahawa Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR perlu letak jawatan serta merta. Kerana penipuan mereka kononnya gambar blackout itu merupakan lakonan saraf pakatan rakyat. Gambar itu tulen dan benar. Memang itu baju dan topi yang dipakai oleh SPR pada 5 Mei lalu. Mereka tak boleh tipu. Memang itu gambar real. Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR yang tipu hidup-hidup rakyat Malaysia. Mereka perlu letak jawatan segera. Sudah cukup penipuan mereka selama ini.

Gambar ini rupanya dirakam secara curi di DUN Seri Serdang, bukannya di Dun Ketari, dalam Parlimen Bentong

Kalau PR mahupun duit free, boleh saman terus SPR kerana memfitnah pakatan. SPR jelas menipu dalam isu ini. Apapun isu lampu sekolah terpadam sebenarnya bukannya isu besar. Kerana tiada laporan polis dibuat oleh agen-agen calon sama ada daripada PAS atau BN, bermakna mereka dapat mengira undi dengan tepat di bilik mengundi tersebut. Jadi ianya bukannya isu besar. Hanya satu kes sahaja (mungkin lampu rosak dan bukannya blackout). Jadi jangan perbesarkan isu ini kerana kelak akan memakan diri. Isu yang besar adalah integriti Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR itu sendiri. Mereka macam jurucakap BN dan tiada kredibiliti untuk menjadi pengadil. Sepantas kilat menuduh PR menipu kononnya PR yang membuat lakonan semula gambar itu. Ini semua tiada integriti. 

Pengerusi SPR dan Timbalan Pengerusi SPR perlu letak jawatan. Mereka tak layak untuk duduk di kerusi mulia sebagai pengantara pilihanraya. Mereka jelas berat sebelah. Ini isu besarnya. Mungkin saranan Mat Sabu agar kita berarak dari KL ke Putrajaya terus ke Pejabat SPR, mungkin tepat ketika ini. Biar SPR tahu langit itu rendah atau tinggi...

0 comments:

Post a comment

Popular Posts