Monday, 29 April 2013

Semua Pihak Yakin Bahawa BN Akan Kalah Dalam Pru Kali Ini...


Semua berkeyakinan bahawa Pakatan Rakyat akan menang dalam PRU kali ini. Anwar bakal menjadi Perdana Menteri ke-7 dan Pakatan Rakyat akan menguasai Putrajaya selepas 5 Mei ini. Ini bukannya angan-angan kosong, tapi diakui sendiri oleh

1. Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan yang yakin PR akan memerintah negara dan telah bersetuju untuk dilantik sebagai salah seorang penasihat kepada Majlis Penasihat Keselamatan Pakatan Rakyat (MPKPR). Bekas Panglima Tentera Darat, Jeneral (B) Tan Sri Mohd Hashim Hussein diangkat sebagai pengerusi majlis tersebut.
2.  Majlis Profesor Negara mengadakan mesyuarat tergempar di Putrajaya kerana  situasi bayangan membimbangkan BN bakal kalah. Sebelum ini dilaporkan bahawa pensyarah kanan UKM, Profesor Dr Mohamad Agus Yusoff telah melahirkan keyakinan yang sama bahawa BN akan tumbang kali ini.


3. Pasaran saham dan matawang terus berada dalam keadan stabil dan bukannya merudum sepertimana dakwaaan BN. Kononnya jika Pakatan Rakyat memerintah, matawang ringgit dan pasaran saham akan jatuh. Situasi dua hari ini.  Matawang terus mengukuh dalam nilai 1 usd bersamaan 3.03 duit kita. Dan mengejutkan apabila Sejak 5 september 2011, duit kita melonjak dengan tinggi pada 21 haribulan April tahun ini, iaitu sehari selepas penamaan calon (20.4.2013). Sebelum ini berlegar dalam 1 usd bersamaan 3 ringgit (maknanya kalau kalau beli coca cola di US, kena bayar rm 3.00). Tetapi sehari selepas penamaan calon, duit kita melonjak menjadi 1 usd bersamaan 2.98 ringgit ( kalau beli coca cola di US, kena bayar rm 2.98). Jadi siapa kata duit kita jatuh? Petanda jelas bahawa pelabur asing dan pemain matawang yakin kepada ringgit kerana yakin bahawa Pakatan Rakyat akan menguasai putrajaya dalam PRU kali ini. 


Semua orang yakin bahawa PR akan menang kali ini. Yang tak yakin hanya tv3 dan utusan sahaja. InsyaALLAH ini kalilah kita ubah negara ini....

UMNO Buat Tayangan Perdana Video Lucah


Dah hilang akal rupanya UMNO ini. Dia main taktik kotor tanpa kenal dosa dan haram. Mereka hanya pentingkan undi, kerosakan akhlak umat melayu, langsung diketepikan hingga mereka sanggup tayangkan video lucah secara terbuka. Sebelum ini mereka bagi percuma vcd lucah untuk galakkan rakyat menonton video haram itu.

Ini video di ceramah UMNO di negeri sebelah pantai timur. Sama ada Kelantan atau Terengganu di sebelah Setiu dan Besut. Mereka ini tak bersalah ke tayangkan video lucah. Apakah ini jihad alaf baru mereka? Jangan biarkan UMNo jadikan budaya tonton video seks ini sebagai budaya kita.

Tak rasa bersalah ke biarkan orang awam tengok video ini. Kita sebagai penceramah atau pemimpin, mesti tunjuk teladan yang baik. Kalau pemimpin suka tengok video lucah. Mestilah penyokong pun akan tengok sama. Inilah tanda-tanda akhir zaman.

Kalau UMNO bijak dan nak buktikan pemimpin PAS berzina dan tak boleh pakai. Seretlah Mustapha Ali ke mahkamah syariah. Ada peruntukkan undang-undang di sana. Dakwa beliau. Rasanya tak berani mereka sebab video bukannya bukti keterangan yang kuat di mahkamah. Sedangkan bukti Syafool dulu pun tak boleh mereka penjarakan Anwar. Apalah setakat video yang boleh diedit macam-macam.Rentikanlah kerja gila ini wahai UMNO. Mesti laki bini UMNO akan bergasak lepas tengok video itu (ada jeritan wanita UMNO di bahagian akhir youtube).  Si muda remaja yang tiada pasangan..berzinalah jawabnya selepas nafsu mereka naik selepas video itu ditayangkan. Yang salah siapa...UMNO bodoh. Sanggup galakkan orang berbuat dosa besar semata-mata nak dapat undi. Kita doakan diorang insaf dan jangan disambar petir....

Popular Posts